Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2014 20:44 - Защо на Русия не и пука за цената на петрола?
Автор: smersh Категория: Новини   
Прочетен: 3099 Коментари: 7 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Цялата западна преса подскача от радост от падането на цената на петрола.Сочат с пръст Русия и само дето на са викнали още вкупом У-у-у-у-у.
В същото време излиза Путин вчера и заявява: " цената на петрола до 21-долара не ни ИНТЕРЕСУВА!" Край.Точка. Западните анализатори втори ден си чешат репите........" ма как така? нито една страна не страда толкова колкото Русия? 100 милиарда загуба на година под 80 долара за барел-  Business Week.
ThinkProgress.org - отива в глупоста си още по далече. Русия не само че губи милиарди,но и няма технология за добив на петрол в АРКТИКА защото ExxonMobil и BP по заповед на Вашингтон си тръгнаха.
Добър ден казват руснаците.  ExxonMobil и BP си отидоха, НО СЛЕД КАТО ЗАВЕДОХА РОСНЕФТ там без да получат и един пробит долар.БЕЗПЛАТНО! Тази американска тъпотия е надмината само от френския БЕЗПЛАТЕН подвиг на онзи селянин Оланд, ДАЛ НА РУСНАЦИТЕ ЦЯЛАТА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА "МИСТРАЛИТЕ" .А ако се стигне до съд Фрация ще даде и някоя кинта отгоре. СМЯХ.
Глупавите американци са сигурни че ШИСТОВАТА индустрия е здрава като стомана, а падането на петрола ще затрие всякакви "туземци" като Русия.Транспорта и енергията ще поевтинеят и в Америка ще се възцари покупателен бум. Да-да ма не.Ядец.Среден пръст.Това са приказки на които вярва само Българското правителство и Президента който е завършил с отличен у-ще за бавноразвиващи се деца през 1984г.
За да има икономически ръст при падане на цената на петрола една Държава трябва да има ОГРОМА ИНДУСТРИЯ! ! !  Транспорта употребява само 2% от петрола в сравнение от производството. А да се возиш от град на град където няма заводи е безмислено. КЪДЕ СА ОГРОМНИТЕ ДИМЯЩИ КОМИНИ на американската индустрия? Ъм? Къде са гиганските автомобилни заводи? Къде са текстилните фабрики?......къде е Детроит? Ъм? Тук там е останало по нещо дребно,но.......... 90% от стоките ВЕЧЕ идва от Китай! Преди 30г изнесоха в китай ВСИЧКО,сега почнаха да се усещат,но връщането на ИНДУСТРИЯТА не е безплатна. Индия,Китай са доволни от падането на петрола,но в САЩ има само радостно възбуждане от падане на бензина на бензиностанцията с 15%. Обама се гордее с УВЕЛИЧЕНИЕ НА РАБОТНИТЕ МЕСТА. Тиквеник. Увеличение само  в категорията burger-flipping job  или казано на български "Обращачи на хамбургери" и то на половин ден. Та да се върнем на петрола. ................. отивам за цигари.Утре вечер ще продължим. image




Гласувай:
10



1. freeoldmen - Чудесно начало!
29.11.2014 20:58
Имаш остро перо, ако е твое!:-)
цитирай
2. smersh - Перото съм захвърлил
29.11.2014 21:03
Бухам по клавиатурата на тази страница забита в гъза на мрежата :)
цитирай
3. анонимен - Браво пич! Мухлясалите западняци ...
29.11.2014 21:07
Браво пич! Мухлясалите западняци вече са напълно неадекватни на съвременната обстановка.
цитирай
4. born - И от мен също поздрави! Не думаю о...
29.11.2014 21:14
И от мен също поздрави! Не думаю отдыхать в России на первом времени ! Потом увидим.
цитирай
5. gmihov - Който!
30.11.2014 08:03
Който днес днес се хваща на въдицата"Петрол,Прероден газ", без да отчете възможностите на науката, които предлага, в светлината на ОТБСВ ще се отзове на опашката на човешкия прогрес и благоденствие, както България, осланяйки се на комунистическия "Рай", стигна но Пост комунистическата "Свобода и благоденствие", като най- бедната и обезлюдяваща се от българи страна.
цитирай
6. kolevdobri - И нещо от мен.
30.11.2014 10:59
Преди няколко години чух от достоверен източник, че петролът стига до руското пристанище в Черно море на цена от 10 долара. Така че, границата е доста по ниска от това, което ни казват. Все пак на всички ни е ясно, че е добре да се търси максимумът, но и да знаем минимумът на цените. Една икономика като руската не бива да се уповава на минимума, защото приходите в бюджета са предимно от изкопаеми горива, както всички знаем. Да, САЩ имат проблеми и те се виждат. Бъркат се навсякъде по света и то действат като слон в стъкларски магазин. Детройт наистина е зле. Всички го знаем. Комините работят само на топлоцентралите им и затова са един от основните замърсители на планетата с диоксид, заедно с Китай. Стана прекалено скъпо да се произвеждат стоки в САЩ. Високи са разходите за труд. Има и други утежнения. Но да не забравяме, че интелектуалният капитал е все още много силен. Всички американски корпорации измислят стоките си в Америка и ги произвеждат в Китай. Голямата печалба отива в САЩ. Това се нарича слединдустриална епоха. Епъл има 50 милиарда по сметките си в банките. Производителят на техните телефони /тайванска фирма с фабрики в Китай/ обаче няма тези пари. Защо ли? Може да дойде време и той да измисля телефони като Епъл, но ще мине време. Дотогава и американците може да склонят на по-ниски заплати и някои производства да се върнат в САЩ. Знае ли човек? Бъдещето ще покаже.
цитирай
7. kolevdobri - И в допълнение...
30.11.2014 11:10
Живях за малко в Русия. Бях и в Щатите. Поразходих се и в Европа. Навсякъде си има специфики. Свалям шапка на руснаците за глобалните им научни постижения. Някои казват, че всичко е кражба от тяхна страна - от автоматите до ракетите. Както и да е, те имат присъствие в космоса и в ядрената енергетика. Но сега се огледах, за да видя едно руско нещо, една руска вещ, която ме заобикаля - Не видях нищо друго, освен оръжието, с което разполагам. Ако трябва да бъда честен, руснаците са по-близко до нашата душевност от американците. Познавам руснаци, познавам и американци. Толкова са различни. Руснакът можеш да го прегърнеш и да го изтряскаш по гърба в знак на приятелство. С американец така не можеш да постъпваш. Но може да те научи на много неща, на които руснакът не може. Аз в моята работа съм научил повече неща от американци, отколкото от руснаци. Но съм реалист. Карах руска кола и казвам - никога повече. Оттам можеш да си купиш петрол, злато и хайвер. Да им пожелаем в бъдеще да диверсифицират производството си и да направят икономиката си по-свободна и гъвкава. Но засега нека бъдем благодарни на петрола, златото и хайвера, а на американците да им благодарим за компютрите, технологиите, софтуера, ножчетата за бръснене и ред други неща. И да не забравяме - да не позволяваме на ръководителите на САЩ и Русия да правят глупости и да не позволяваме на нас самите да вземаме страна. Нека да гледаме обективно и да поставяме интересите на България над емоционалните си страсти и исторически зависимости.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: smersh
Категория: Новини
Прочетен: 13001
Постинги: 7
Коментари: 9
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031